Zebranie Rady Powiatowej SLD w Brzozowie.

dodano 2016-09-20 19:20 w kategorii: Powiatowe

20 września 2016 roku obradowała Rada Powiatowa SLD w Brzozowie. W posiedzeniu uczestniczył Przewodniczący Rady Wojewódzkiej Wiesław Buż. Najważniejszym punktem obrad była organizacja Samorządowo - Politycznej Konferencji Okręgowej w dniu 6 listopada 2016. W konferencji mają wziąść udział przedstawiciele miasta Krosna oraz powiatów bieszczadzkiego, brzozowskiego, jasielskiego, krośnieńskiego, leskiego i sanockiego.

Drugim dominującym tematem obrad Rady Powiatowej była reforma oświaty. Obecny stan prac, a raczej chaos związany z oświatą przedstawiła członek Rady Powiatowej, Prezes Związku Nauczycielska Polskiego w Brzozowie koleżanka Maria Czenczek. Po długiej, merytorycznej dyskusji zabrał głos  Przewodniczący Rady Wojewódzkiej Wiesław Buż. W swoim wystąpieniu dokonał oceny pracy struktur wojewódzkich oraz omówił plan działań do końca 2016 roku.

Obrady prowadził Przewodniczący Rady Powiatowej SLD w Brzozowie, Wiceprzewodniczący Rady Wojewódzkiej w Rzeszowie Stanisław Szałajko.